Beste leden,

MZ&PC organiseert jaarlijks, dit jaar alweer de 36e editie, een internationaal 3-daags zwemtoernooi; de Speedo International Friendship Swimmeet. Deze is van donderdag 28 december tot en met zaterdag 30 december 2023.

Naast de traditie, dit toernooi is een begrip in de zwemwereld, kunnen we door de inzet van vrijwilligers ook inkomen verdienen voor de club, waardoor we de contributie lekker laag kunnen houden en leuke dingen kunnen organiseren. Daarom hebben we jou nodig!

  • op zaterdag 23 december na de ochtendtraining van de Masters, willen wij de banken in elkaar gaan zetten. Wil je komen helpen, kun je dit combineren met je laatste training voor de Kerst.
  • op woensdag 27 december van 15.30 tot 20.00 uur opbouw wedstrijd- en combibad o.a. zwembaden klaar maken (wedstrijdlijnen, keerpunt schotten), reclame ophangen enz.
    Het opbouwen zou je ook kunnen combineren met de training van 19.00 – 20.00 uur en rond 5 uur/half 6 wordt er voor een broodje gezorgd.
  • op donderdag 28 tot en met zaterdag 30 december geldt onderstaand schema:
[wptb id="4952" not found ]
  • De leden die zich opgeven voor de middag- en avondsessie wordt gevraagd om na de wedstrijd even te helpen met het verzetten van de banken in de zwemzalen, zodat de poetsploeg de vloer kan poetsen.
  • Op zaterdag 30 december na de wedstrijd tussen 21.00 en 21.30 uur gaan we alles weer opruimen. Veel handen maken licht werk dus help ook mee op de zaterdagavond, en sluit aan bij de gratis gezellige clubborrel die hierna georganiseerd wordt.

Taakomschrijving
Gastheer/-vrouw: met een vriendelijke lach de bezoekers in de inkomsthal verwelkomen achter een standje waar ook programmaboekjes en merchandise verkocht worden; alleen in de ochtendsessie (max. tot 12 uur)  en ‘s avonds tot ongeveer 19.00 uur.

Voorstarter: zorgen dat de zwemmers op tijd aan de start verschijnen door ze te verzamelen in het combibad in 2 rijen stoelen van 1 tot en met 8. Je kunt 2 series klaar laten zitten voor de wedstrijd. Het liefst hebben we iemand die zelfs drie dagen aanwezig kan zijn!

Toezicht houden: toezien dat niet met schoenen in het zwemgedeelte wordt gelopen of met natte badkleding over de steile trap naar de tribune wordt gelopen, want dan kunnen de zwemmers uitglijden. Dit jaar hebben we 600 deelnemers en moeten we buiten het zwembad ook de tribune gaan gebruiken om zwemmers te plaatsen. Dus we hebben genoeg toezichthouders nodig om dit op een goede en veilige manier te organiseren.

Catering: af en toe rondgaan met eten en drinken voor de officials en vrijwilligers. Tevens gaan we dit jaar meer in eigen handen nemen, zoals broodjes maken, frisdrank uitdelen aan coaches enz. We hebben hiervoor meerdere vrijwilligers nodig.

EHBO: het zwembad regelt voor ieder zwembad (wedstrijd- en combibad) een toezichthouder, maar bij calamiteiten zouden wij graag een aparte EHBO’er willen. Wie van jullie is hiervoor bevoegd en wil als EHBO’er fungeren tijdens dit toernooi?
Techniek: we zoeken dit jaar ook iemand met affiniteit voor het bedienen van onze lichtshow.

Je kunt via onderstaande link je opgeven als vrijwilliger. Opgeven als vrijwilliger

Vragen? Twijfel niet en laat het weten aan Sandra Godding-Dackus, Jeroen Custers of Armand Hermans zodat we meer uitleg kunnen geven en er samen een gezellige happening van maken! Op naar een succesvolle 36e Swimmeet!

Met sportieve groet,

De werkgroep Swimmeet 2023

MZ&PC | Speedo International Friendship Swimmeet Maastricht