de gouden baan voor de “oudere” jeugdzwemmer

Zwemmen is een ideale sport om fit te blijven. Onder leiding van deskundige trainers geeft MZ&PC wekelijks trainingen aan master zwemmers.

De trainingen variëren van techniektraining, duurtraining, sprint, vrij programma of Start-to-Swim.

Zwemmen is goed voor je long-en hartcapaciteit,  je verbrandt vet, ontwikkelt spieren en het vermindert stress. Bovendien heb je met zwemmen nauwelijks last van blessures.

Fit blijven doe je met Masterzwemmen

Het Masterszwemmen heeft in Nederland duizenden beoefenaars, van 18 tot 90 jaar en zelfs nog ouder. Wil je ook fit worden en gezellig samen zwemmen met anderen? Kom dan gerust eens langs tijdens een training en laat je door de trainer adviseren wat je mogelijkheden zijn. Wil je een keer meedoen en ‘’proef’’zwemmen. Meld je dan hier aan.

Wedstrijden

Sommige Masters zwemmen ook wedstrijden op (Internationale) Masterwedstrijden waarin je je meet met leeftijdgenoten. Ook wordt er gedurende het seizoen veilig in buitenwater gezwommen. Andere Masters trainen vooral mee voor hun eigen gezondheid en doen niet mee aan wedstrijden. Dat mag je helemaal zelf beslissen. Geen verplichtingen.

Voorwaarden

Voor deelname aan het Masterszwemmen is bepaald zwemniveau vereist:

  • A, B en C diploma
  • alle zwemslagen op redelijk niveau beheersen

Er wordt, verspreid over de banen, getraind met andere zwemmers van jouw niveau. Ben je niet (meer) de snelste? Geen man overboord. Je sluit aan in de baan van jouw niveau. Door verschillende trainingen te volgen op door jou gewenste trainingstijden (techniek, duur, sprint) kun je jezelf (weer) uitdagen!