Het seizoen is begonnen, een aantal weken training gehad en hier en daar al wat leuke estafettes gedaan op het einde van de training! Maar waarom doen we dit?

In Nederland is er een organisatie en die kennen we als de “KNZB” de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Zij willen zoveel mogelijk mensen, jong en oud, aan het zwemmen krijgen en houden. Zowel de zwemmers die Olympisch kampioen willen worden en ook voor zij die zichzelf willen verbeteren. Om iedereen de kans te geven organiseren clubs door het hele land wedstrijden voor minioren, junioren, jeugd, studenten en masters.

Nu zul je wel denken, maar waarom zou ik een wedstrijd willen zwemmen?

Eerst en vooral, omdat het leuk is! Hoe meer mensen mee gaan, hoe meer estafettes we kunnen opstellen en we met z’n allen er een groot feest van kunnen maken.

Daarnaast trainen we een paar keer per week om jezelf te verbeteren. Dat kan zijn op korte afstanden, op wat langere afstanden of een bepaalde slag! De wedstrijden zijn test momenten voor jezelf en voor de trainers die jullie begeleiden.

Helpt dit de club als ik meezwem met wedstrijden? Zeker helpt dat!

Zo zijn de minioren en competitie wedstrijden een heuse ranglijst voor alle clubs in Nederland! Hoe meer zwemmers en sneller wij als club worden, hoe hoger MZ&PC in de ranglijsten komt.