Het seizoen is alweer een paar maanden onderweg en zijn er al de nodige trainingen geweest en hebben we deelgenomen aan meerdere wedstrijden. Maar waarom trainen en deelnemen aan wedstrijden?

KNZBKoninklijke Nederlandse Zwembond

In Nederland is er een organisatie: de KNZB. Deze afkorting staat voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Zij hebben zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen (zowel jong als oud) aan het zwemmen te krijgen en te houden. Dus van de zwemmers die Olympisch kampioen willen worden tot de zwemmers die zichzelf willen verbeteren. Om iedereen de kans te geven dit (eventueel persoonlijke) doel te bereiken, organiseren zwemclubs door het hele land wedstrijden waaraan minioren, junioren, jeugd, studenten en Masters kunnen deelnemen.

Nu zul je wel denken, maar waarom zou ik een wedstrijd willen zwemmen? Eerst en vooral, omdat het leuk is! Hoe meer mensen meegaan en hoe meer estafettes we kunnen opstellen, hoe meer we er met zijn allen een groot feest van kunnen maken.

Daarnaast trainen we een paar keer per week om onszelf te verbeteren. Dat trainen kan zijn op korte afstanden, op wat langere afstanden of trainen op een bepaalde slag! De wedstrijden zijn bij uitstek dan testmomenten voor jezelf en voor de trainers die jullie begeleiden.

Helpt dit de club als ik meezwem met wedstrijden?

Zeker helpt dat! Zo zijn de minioren- en competitiewedstrijden een heuse ranglijst voor alle clubs in Nederland! Hoe meer zwemmers en hoe sneller wij als club worden, hoe hoger MZ&PC in de ranglijsten komt.