Zwemmen bij MZ&PC in Maastricht en Gulpen

De Maastrichtse Zwem- en Poloclub (MZ&PC) is in 1935 ontstaan.

Hoewel in de loop der jaren de club heel wat veranderingen heeft ondergaan: van trainen in de Ridderzaal van de Raadskelder (het tegenwoordige Dinghuis, alwaar de VVV gevestigd is), gevolgd door het Sportfondsenbad aan de Wilhelminasingel, naar zwembad de Dousberg in het noordwesten van Maastricht, tot het huidige Geusseltbad; van een gemengde samenstelling van verschillende takken van de zwemsport (waterpolo, synchroonzwemmen, en wedstrijdzwemmen met de nadruk op prestatie) tot een Mastervereniging met ingang van 1 september 2012. En hoewel de naam anders doet vermoeden, maakt waterpolo sinds 1999 geen onderdeel meer uit van MZ&PC, maar is met een uitbreiding van de club naar de locatie Gulpen wel weer een jeugdafdeling tot de club gaan behoren welke vandaag de dag ook in Maastricht verder is uitgebreid.

Kortom, een bewogen geschiedenis, die ver teruggaat in de tijd. Ook Jacco Verhaeren en Pieter van den Hoogenband hebben de nodige tijd versleten bij onze club. MZ&PC staat niet stil en vormt zich naar de wensen van de tijd. Maar er is altijd één gemeenschappelijk doel: “kilometers” maken in het water, samen, maar toch ieder met zijn eigen doel.

Anno vandaag is MZ&PC een club voor alle leeftijden met ruim 350 leden verdeeld over de locaties Maastricht en Gulpen. MZ&PC is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (www.knzb.nl).