Maastricht

Gedurende een periode van ongeveer 16 weken wordt extra aandacht besteed aan de verschillende zwemslagen, met de nadruk op borstcrawl. De vier zwemslagen worden aangeleerd op basis van een professionele trainingsmethodiek waarin op basis van 6 aandachtspunten iedere zwemslag kan worden uitgevoerd. Er worden over het algemeen iets kortere afstanden gezwommen. Het trainingsprogramma kent naast de technische invulling ook een conditioneel aspect. Trainingen worden daarom opgebouwd uit techniek-instructies, techniek-oefeningen en toepassing in een zwemprogramma ter verbetering van het zwem-uithoudingsvermogen en de explosieve kracht om te sprinten.

Trainingstijden

Start-to-Swim-les
Woensdag 19:00 – 20:00 uur
Locatie: Wedstrijdbad, Geusseltbad

Oefentraining Start-to-Swim
Er is mogelijkheid tot 2x oefenen per week, onder begeleiding van een trainer.
Maandag 20:30 – 21:45 uur
Locatie: Combibad, Geusseltbad

Zondag 12:30 – 13:30 uur
Locatie: Wedstrijdbad, Geusseltbad


Start cursussen

De Start-to-Swim cursus start twee keer per jaar: in september en februari. Houd onze facebookpagina in de gaten of neem contact op met .
De cursus van februari 2023 zit ook al vol op de woensdag! Waarschijnlijk komt er een extra Start-to-Swim op vrijdagmorgen 7.00 – 8.30 uur.
Heb je interesse stuur een mail en kom een keer proefzwemmen, zodat we samen kunnen kijken welke andere mogelijkheden er binnen onze verenigingen zijn.

Deelnemen en kosten

Deelnemen aan Start-to-Swim kan alléén als onderdeel van een van de abonnementsvormen bij MZ&PC. Voor de Start-to-Swim worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je kunt een lidmaatschap van 2x per week afsluiten. Zo kun je ook nog 1x per week zelf oefenen tijdens onze oefentrainingen onder begeleiding van een trainer. Dit is aan te raden!

Je blijft dus lid van MZ&PC tot wederopzegging. Hierbij is gewenst dat je na de afsluiting van het Start-to-Swim programma nog minimaal 6 maanden lid blijft van de Masters.
Hopelijk vind je het zo leuk dat je langer lid blijft van onze vereniging!
Ben je nog niet zeker? Kom dan een keer proefzwemmen!