Maastricht

Gedurende een periode van ongeveer 16 weken wordt extra aandacht besteed aan de verschillende zwemslagen, met de nadruk op borstcrawl. De vier zwemslagen worden aangeleerd op basis van een professionele trainingsmethodiek waarin op basis van 6 aandachtspunten iedere zwemslag kan worden uitgevoerd. Er worden over het algemeen iets kortere afstanden gezwommen. Het trainingsprogramma kent naast de technische invulling ook een conditioneel aspect. Trainingen worden daarom opgebouwd uit techniek-instructies, techniek-oefeningen en toepassing in een zwemprogramma ter verbetering van het zwemuithoudingsvermogen en de explosieve kracht om te sprinten.

Trainingstijden

Start-to-Swim-les
Woensdag 19:00 – 20:00 uur
Locatie: wedstrijdbad, Geusseltbad

Oefentraining Start-to-Swim
Eén keer per week kan geoefend worden onder begeleiding van een trainer.
Zondag 12:30 – 13:30 uur
Locatie: wedstrijdbad, Geusseltbad

Start cursussen

De Start-to-Swim-cursus start twee keer per jaar: in september en februari. Houd onze facebookpagina in de gaten of neem contact op met .
Heb je interesse stuur een mail en kom een keer proefzwemmen, zodat we kunnen kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor jou binnen onze vereniging.
De STS-cursus van september 2023 (op woensdag van 19.00 – 20.00 uur) is helaas al vol. Wil je zeker zijn van een plek in februari 2024, dan kun je dit al aangeven door een proefzwemformulier in te vullen en al een keer te komen proefzwemmen. Het proefzwemformulier vind je door deze link aan te klikken: Proefzwemmen bij MZ&PC.

Deelnemen en kosten

Deelnemen aan Start-to-Swim kan alléén als onderdeel van een van de abonnementsvormen bij MZ&PC. Voor de Start-to-Swim worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je kunt een lidmaatschap van 2x per week afsluiten. Zo kun je ook nog 1x per week zelf oefenen tijdens onze oefentrainingen onder begeleiding van een trainer. Dit is aan te raden!

Je blijft dus lid van MZ&PC tot wederopzegging. Hierbij is gewenst dat je na de afsluiting van het Start-to-Swim programma nog minimaal 6 maanden lid blijft van de Masters. Hopelijk vind je het zo leuk dat je langer lid blijft van onze vereniging! Ben je nog niet zeker? Kom dan een keer proefzwemmen!